Dr. Vranken van de DC kliniek en zijn geheimzinnige Ketamine infuus

Via een vriend werd ik getipt voor dr. Vranken in de DC Kliniek in Amsterdam. Hij was pijn specialist, erg creatief met behandelingen, en hij werd vergoed door de zorgverzekeraar. Dus wij naar dr. Vranken.

Dr. Vranken is een Belgische arts. Door zijn zware Belgisch tongval, was hij voor mij onverstaanbaar. Gelukkig bleek Jerry beter thuis in begrijpend horen. Ik geef toe, Dr. Vranken heeft wel indrukwekkende CV op het gebied van pijnbehandeling.‘Hij had er zelfs een scriptie over geschreven’

Hij vertelde bekend te zijn met Erythromelalgie; hij had er zelfs ooit een scriptie over geschreven. Maar met het behandelen had hij weinig ervaring, en omdat het zo’n zeldzame aandoening is, is het trial en error’.

Ketamine infuus als gok

Om toch iets te doen, stelde hij een Ketamine infuus voor. Toen ik vroeg hem hoeveel patiënten hier baat bij hadden, bleken dit maar een paar te zijn. ‘Maar het is het proberen waard’, zei hij.

De afspraak werd ingepland en we gingen naar huis. Maar het zat me niet lekker. Ketamine is niet zomaar iets, dus ben ik mijn huiswerk gaan doen. Wat ik las loog er niet om. Zo’n infuus kon ingrijpende negatieve bijwerkingen geven, ook op langere termijn.‘Negatieve bijwerkingen, ook op de langere termijn’
”Is mijn ziekte erg gevaarlijk dokter?’
‘Laat ik het zo zeggen. Als ik u kan genezen word ik wereldberoemd.’

– Wiet van Broeckhoven, Belgisch politicus en mediapersoonlijkheid

Na mijn voorbereiding, heb ik de DC Kliniek gebeld. De assistente kende mij nog. Ik vertelde haar wat ik had gelezen over Ketamine, wat ze volledig beaamde. ‘Maar soms gaat het ook goed’, zei ze. Ze bood me aan om informatie op te sturen plus de scriptie van dr. Vranken over Erythromelalgie. Natuurlijk had ik daar oren naar.

Geen informatie, dus geen infuus

Maar die informatie kwam niet. Dus na 2-3 weken weer gebeld. Het was vakantie en druk, maar ze zou het ‘zo snel mogelijk opsturen’. Maar weer ontving ik niets. Dus weer na 3 weken gebeld. Ze was er nog niet aan toegekomen.

‘Ik kon het niet opbrengen om het zomaar te ondergaan’Uiteindelijk waren we bijna twee maanden verder. Mijn klachten waren weer zo verergerd, dat ik het beu was om te blijven wachten op zijn informatie. Ik pleegde nog één telefoontje, maar hoorde hetzelfde verhaal.

Ik kon het niet opbrengen om zonder verdere informatie een Ketamine infuus te ondergaan. Bovendien, door de verergeringen en teleurstellingen van voorgaande behandelingen, was ik extra voorzichtig geworden. Ik neem niets meer zomaar voetstoots aan.

Ik heb toen geen actie meer ondernomen en ook niets meer van ze gehoord. De DC kliniek kon ik van m’n lijstje schrappen.

Schrijf een reactie