De artsen lopen achter; tegenwoordig krijg je geen houten poot meer

Het valt me al vanaf het begin op dat ik met artsen praat over amputatie: zij denken dat je tegenwoordig nog een houten poot krijgt. Dit wist ik al tijdens het gesprek met Niels de prothesemaker in 2019. Terwijl hij me nog meer kon verbazen over de allernieuwste technologieën.

De NPO heeft onlangs in de TV serie ‘Dokters van morgen‘ hier ook aandacht aan besteedt. In die aflevering tonen ze namelijk de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van arm- en beenprotheses. Hierin wordt ook Hugh Herr geïnterviewd, hij heeft 2 onderbeen protheses.‘De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van arm- en beenprotheses’

Hugh Herr op TED Talks

Hugh Herr heeft enkele TED Talks gepresenteerd. Natuurlijk ziet het er robotachtig uit, maar hij laat vooral de innovatieve mogelijkheden zien. Zoals een man die de tenen van zijn onderbeen prothese kan aansturen.

‘Achter een berg van moeilijkheden ligt een land vol mogelijkheden.’
– Wim Konings
‘Ik word erg blij van deze ontwikkelingen’Hugh legt uit over de elektromechanica in de prothese die geïmplanteerd is in de zenuwen in de onderbenen. Volgens hem is dit de brug tussen menselijke beperkingen en menselijke mogelijkheden.

Nou hoef ik er niet uit te zien als een cyborg, maar ik word wel erg blij van de ontwikkelingen in de technologie in de prothese wereld.

De presentaties van Hugh Herr

Schrijf een reactie