De pijnstiller Gabapentine heeft onze huwelijksreis gered

Wat ik in het vorige artikel niet heb verteld, is dat Jerry mij tijdens die cruise uit 2011 ten huwelijk heeft gevraagd. Tijdens de laatste avond op zee ging hij, op het bovenste dek, galant op zijn knie. Ik dacht ‘heb je iets laten vallen?’ Nee, ‘he popped the question’.

Het effect van die schuifdeuren vergeet ik nooit meer

De huwelijksreis was dan eindelijk aangebroken. Aangekomen op Miami Airport verlieten we de aankomsthal door de schuifdeuren om de huurauto op te halen. De bekende warmte viel als een blok op ons.‘Er klopte iets niet…’

Maar er klopte iets niet. Mijn voeten (in mijn gympen) begonnen te prikken, en dat voelde alles behalve fijn.

Bron foto: Wikimedia
Bron foto: Wikimedia

Net als vorig jaar??

‘We gingen op jacht naar goede sandalenIk dacht ‘Hè, daar was ik toch vanaf?’ Aangekomen in ons appartement was het de teleurstelling groot; mijn voeten werden bij warmte weer net zo pijnlijk als vorig jaar. Ik was dat vergeten, en in Nederland had ik geen last, dus had ik geen teenslippers meegenomen.

Memory Pain

2012

Omdat ik niet weer alle Caribische kilometers wilde belopen op teenslippers, gingen we op jacht naar goede sandalen. Dat was niet makkelijk, want m’n voeten waren ook nog eens schuurgevoeliger geworden.

Ook bezocht ik weer een arts, zij sprak over ‘memory pain‘. Ja, klinkt logisch, maar nu? Ze schreef Gabapentine voor en wekelijkse vitamine B12 tabletten. 

De Gabapentine werkte als een tierelier. Ik had geen nare bijwerkingen, alleen een euforisch gevoel. Wat wil je nog meer in Disney, op een cruiseschip en tijdens je huwelijksreis? ’s Nachts sliep ik als een roosje en overdag was ik ‘completely happy, man!’.

Koelen in het zwembad en waterspray mee

M’n gympen kon ik niet meer aan, maar inmiddels had ik in Caribische winkeltjes allerlei sandalen gevonden die ik steeds afwisselde. Het enige probleem was dat ik niet met mijn voeten in de zon kon liggen.

‘In het zwembad kon ik lekker dippen in het koele waterOns appartement had een heerlijk zwembad, dus gingen we daar steeds meer naartoe zodat ik kon dippen in het koele water. Ondertussen hadden we ook twee watersprays gekocht die bovenaan de dagelijkse inpaklijst stond.

De grote dag verliep vlekkeloos in 40 graden

De grote dag, donderdag 12 april 2012, verliep zoals gewenst en gepland. Met extra Gabapentine, een dosis ‘joy’, een professioneel weddingteam, en de onverwachte kick van 3000 toeschouwers, verliep alles vlekkeloos.

Zelfs de fotosessie op het achterdek in 40+ graden zon konden we goed aan. Ik zeg bewust ‘we’, want Jerry stond er in driedelig pak. De fotosessie bij zonsondergang was magisch. Het was onvergetelijke dag en vakantie. De beste beslissing van ons leven.‘De fotosessie bij zonsondergang was magisch’

Thuisgekomen stopte ik met de Gabapentine, en had ik geen pijn meer. Ik ging ervan uit dat ik mijn leven weer op dezelfde voet kon voortzetten. Toch?

‘Iedere keer als ik naar je kijk, voel ik me melancholisch dat je niet 30 jaar eerder in mijn leven bent teruggekomen.’*
– Yolanda Lippens

* Ter info: Jerry en ik zijn oud klasgenoten van de Pallandschool, Buitenveldert-Amsterdam (1971-1977). Tijdens een reünie in 2004 (na 27 jaar) zijn we verliefd op elkaar geworden.

Een droom van een cruise en huwelijk, tijdens onze huwelijksreis, april 2012

Schrijf een reactie