Alle mogelijke alternatieve behandelingen hebben gefaald: 2 jaar verloren

Bovenstaande foto laat de grilligheid van de aandoening zien. Blanke tenen zijn koud, rode tenen zijn gloeiend heet.

Omdat het reguliere medische circuit niets voor me kon doen, en al mijn voedingssupplementen en probeersels tekort schoten, ging ik mijn heil zoeken in alternatieve therapieën. Ik geloof in een natuurlijk herstel, dus het was een logische stap.

Omdat ik niet wist wat mij mankeerde, kon ik de alternatieve therapeuten slecht informeren. Behalve dan mijn klachten uitleggen, waarna ze twijfelend krabbend op hun hoofd met hun oren stonden te wapperen.‘Niemand wilde valse verwachtingen kweken’

Er volgde altijd een mondelinge disclaimer dat ze dit nog nooit hadden gezien, en konden niets garanderen. Ik moest mezelf vooral zien als een proefkonijn. Niemand wilde terecht valse verwachtingen kweken.

Wat ik allemaal heb ondergaan

Periode
Soort
Hoeveel
Resultaat
1996-2018
ontelbaar
Veel geld kwijt aan ’troep’
Juni 2015
Biofotonen (licht) therapie
1 x pw, Geen resultaat
Sep 2015
Acupunctuur 1
10 behandelingen
Na 5e behandeling verergering
Nov 2015
TENS apparaat
Zelf gekocht
Vergergering van klachten
Mrt 2016
Acupunctuur 2, Chinese kruiden
3 behandelingen
Vergergering van klachten
Mei 2016
Neuraaltherapie, incl. Acupunctuur
4 behandelingen
Geen resultaat, zeer pijnlijke prikken
Juni 2016
Quantum Biofeedback
30 behandelingen
1 x pw, geen resultaat, wel ontspanning
Juli 2016
Bodytalk
40 behandelingen
1 x pm, Geen restulaat, wel ontspanning
Nov 2016
40 behandelingen
3 x pw, Geen resultaat, vermoeiend traject
Jan 2017
Scenar Therapie
10 behandelingen
1 x pw, Geen resultaat
2017-2019
Homeopathie
wisselend
Soms resultaat, niet blijvend
Apr 2017
Acupunctuur 4
2 behandelingen
Direct verergering
tussendoor
Gesprekken met mediums
wisselend
Vaag

Twee jaar verloren aan geknutsel

‘Soms hield ik de schijn maar op’Bij iedere nieuwe hoopvolle therapie die ik weer gevonden had, kreeg ik weer zoveel hoop. Dit moet het zijn! Na 2-3 behandelingen scheen het ook wat beter te gaan, maar daarna ging het weer slechter.

Ook frustrerend voor de therapeuten, want die leefde erg met mij mee. Soms hield ik de schijn maar even op, om de therapeut niet teleur te stellen. Maar dat hield ik niet lang vol.

Op de brandstapel gegooid

Toevallig had ik enkele spirituele kennissen die mij op hun manier wilde helpen. Heel lief en goed bedoeld. Ze zagen dat ik in een vorig leven ben ik overleden toen ik wegrende over brandende aarde. In een ander leven ben ik als heks op de brandstapel terecht gekomen.

‘Mediums doen alsof ze altijd gelijk hebben. Ze weten namelijk dat ze door niemand kunnen worden tegengesproken.’
– Yolanda Lippens
Maar door deze informatie raakte ik alleen maar in de war. Het probleem met mediums is dat zij denken altijd gelijk te hebben; niemand kan het tegendeel bewijzen. Maar wat je niet kan bewijzen, hoeft niet waar te zijn. Ze spelen altijd in op de emoties (‘je moeder staat nu achter je!’). ‘Ze worden als orakel aanbeden, maar niet door mij.’

Ze kunnen helaas alles zeggen, en doen dat ook. Ze worden als orakel aanbeden, maar niet door mij.

Mijn voeten werden steeds erger

Ondertussen, rijdend van therapie naar therapie, werden mijn voeten steeds roder en pijnlijker. Ik moest afspraken afzeggen zodra het buiten warmer werd dan 20 graden. Mijn auto had geen airco, dus zodra de zon doorbrak, zat ik te zweten van de pijn door de fikkende voeten. Ik was er klaar mee.

‘Twee jaar verloren door geprutsAls ik nu terugkijk op die periode, was het allemaal tijdsverlies door gepruts. Mijn aandoening was te heftig, te zwaar, te zeldzaam. Ik had direct bij de juiste specialist in het VUMC terecht moeten komen, dan had ik er heel anders voor gestaan.

Na al die jaren had ik alle hoeken van de alternatieve therapieën gezien. Het werd weer tijd voor het reguliere circuit. Zeker omdat m’n voeten ook visueel behoorlijk waren verergerd (zie foto).

Schrijf een reactie