Ik mag vooral niet zo hard gillen van de brute dr. Loncq de Jong

Door mijn online speurwerk kom ik ook het spoor van neuraaltherapie. Dit zijn injecties met het verdovende lidocaïne waarmee o.a. zenuwklachten opgelost kunnen worden. Ik ben zó blij dat ik dit tegenkom!

Na veel huiswerk gedaan te hebben, lijkt dit me dé oplossing. Ik kom terecht bij dr. Loncq de Jong in Voorschoten. De meeste reviews op Zorgkaart Nederland zagen er goed uit, dus ik had goede hoop. Er waren wel enkele negatieve, maar zeikerds heb je altijd.‘Zeikerds heb je altijd’

Zonder onderzoek wist hij meteen wat mij mankeerde

Tijdens ons gesprek wist hij meteen uit te leggen waarom mijn voeten zo waren ontploft. ‘Dat is geen rocket-science, dat is gewoon basis fysiologie’, zei hij. Hij schiep veel hoop met de uitleg van zijn behandelingen, dus liepen we mee naar één van zijn behandelkamers.

‘Dokter, wat doet u nu??’Nadat hij m’n ruggenwervels had onderzocht, ging hij ineens, zonder aankondiging of uitleg, met z’n rug tegen de mijne staan. Hij haakte zijn armen in mijn ellebogen en begon me krom naar achteren te trekken.

Ik schrok me rot, ‘Dokter, wat doet u nu?!’ Ik weigerde direct medewerking en worstelde mezelf los.

Na die clash werd hij steeds bruter

Hij reageerde gepikeerd. ‘Je hebt een scheve wervel die de oorzaak is van al je klachten!’ Dit was nieuw voor mij.
‘Oké, als je niet geholpen wilt worden, kan je net zo goed weggaan!’, zei hij neerbuigend.
Ik zei ‘Ik kom hier voor mijn voeten, niet voor m’n rug!’.
Zonder iets te zeggen liep hij de kamer uit. Jerry en ik keken elkaar aan met ‘Wat was dát nou?’.

‘Arrogante mensen zijn mensen die hun onzichtbare piëdestal overal met zich meedragen.’
– Lady Linn

Maar een paar minuten later kwam hij terug. Hij ging acupunctuur doen aan de binnenkant van mijn benen. Na 10 minuten kwam hij weer terug. Nu was de neuraaltherapie aan de beurt.

De naalden gingen recht op m’n wreven

Normaal gesproken ben ik niet bang voor injecties, maar door deze idiote prikken heb ik wel een nieuwe angst ontwikkeld. Hij joeg namelijk de injectienaald óp mijn wreven, 5 naast elkaar. Daarna tussen ieder vlies van de tenen, en daarna aan de binnenkant van mijn been, van m’n enkel tot aan m’n lies, een rij van 10 prikken. Zie je het voor je?

‘De naalden gingen heel snel In, uit, in, uit, in, uit, in, uit, in, uit, in, uit, in, uit’Hij had er duidelijk zin in, want hij spoot de lidocaïne heel snel. Ze gingen er in, uit, in, uit, in, uit, in, uit. Mijn ademhaling kon het niet meer bijhouden, en ik raakte lichtelijk in paniek waardoor ik begon te puffen en kreunen.

Gelukkig liet hij me even bijkomen, waarna het rechterbeen aan de beurt was. Nu hield ik het echt niet meer, en kon het niet voorkomen dat ik harder begon te kreunen en puffen. Toen hij klaar was met z’n martelbehandeling, zei hij ‘De volgende keer moet je niet zo schreeuwen hoor, dat schrikt mijn andere patiënten af!‘. Hoe klein kan je je voelen als patiënt?

Alle injecties en conflicten zijn voor niets geweest

We zijn twee keer bij hem terug geweest, ondanks dat het niet hielp. Hij stelde toen voor om de volgende keer met een naald 8 centimeter in m’n rug de hoofdzenuw te verdoven. Daar kregen we allebei een heel unheimisch gevoel bij. We hebben toen afscheid van elkaar genomen.

Geen computer, alles handgeschreven en cash?

Wat we opvallend vonden in zijn praktijk, was dat er op de balie bij de assistente geen computer stond, maar alleen een telefoon. Pinnen of geld overmaken kon niet, we moesten contant betalen, en kregen een handgeschreven bonnetje. Dat vonden we raar.‘Het is daar niet pluis’

Toen ik de assistente eens vroeg waarom ze geen computer had, ze zei ‘De dokter regelt alles zelf’. En tijdens ons laatste consult verlieten we de praktijk, terwijl hij aan de balie een stapel geld zat te tellen. Toen zeiden Jerry en ik tegelijkertijd ‘het is daar niet pluis’.

Wat mij niet bevalt aan de arrogante Dr. Loncq de Jong

De positief geschreven beoordelingen zijn me echt een raadsel. Hij:

  • is arrogant en bruut
  • vind zichzelf helemaal geweldig
  • luistert slecht
  • doet geen lichamelijk onderzoek, maar gaat meteen tot actie over
  • bluft en blaast om indruk te maken
  • zegt dingen die niet waar zijn, zoals mijn scheve wervels.
Verder verdeelt hij zijn aandacht over meerdere (gehorige) behandelkamers. Je zit dus veel te wachten tot hij klaar is met een andere patiënt. Iets dan nog overleggen is moeilijk, omdat hij niet luistert en gefocust is op prikken.‘Het waren misschien toch niet van die zeikerds’

Negatieve reviews zijn wel waar

Anyway, de negatieve reviews 1 2 3 4 waren misschien toch niet van zeikerds. Want wat zij hadden ervaren, gold voor mij ook. Als deze arts mijn medewerker zou zijn, had ik hem op staande voet ontslagen.

Bronvermeldingen
  1. Review 1  
  2. Review 2  
  3. Review 3  
  4. Review 4  

Schrijf een reactie