Met vier stuks zijn we een goede klant voor de airco leverancier

Omdat 2017 een ongekende hete zomer was die ik niet nog eens wil meemaken, ging ik op zoek naar inbouw airco’s voor de woonkamer, slaapkamer, kantoor en zolder. De aanpassingen in huis hadden zo’n beetje z’n grenzen bereikt.

Al snel had ik een goede leverancier gevonden in Alkmaar. Zij konden voor vier airco’s wel een mooi prijsje maken. Ze zijn vooraf langs geweest, want de slang van de buiten-unit voor de slaapkamer moest verlengd worden. Dat was geen probleem.‘Een hoop herrie en troep in huis’

Aan de slag voor koeling

Er moeten flinke gaten geboord worden

Tijdens de klus hadden we een hoop herrie en troep, maar vooral koeling in huis. Behalve in de badkamer en de trappen. Maar die zijn sowieso lastig te koelen.

Al snel hadden we baat bij de investering, want ook 2018 had een zomer van hittegolven, wat voor mijn veel pijn betekende.

Binnen koud, buiten heet

Het was een verademing voor mijn voeten, vooral die airco in de slaapkamer en het kantoor draaide op volle toeren. Later kwamen er nog onder het bureau 2 ventilators bij om de wind gericht op mijn voeten te krijgen.

‘De wereld behoort aan de enthousiasteling die zijn hoofd koel houdt.’
– William McFee, Engels-Amerikaans schrijver (1881-1966)

Voor vrienden was de airco wat minder fijn; ze zaten vrijwel altijd in de koude stroming. Maar de vriendenliefde is groot, want ze nemen altijd een vestje mee. De temperatuurovergang naar buiten was ook vaak groot, waardoor een vriendin bijna van haar graatje ging.

Eén van m’n beste vrienden

Sinds we het gebruik van de airco’s goed hebben leren kennen, gebruiken we deze ook in de winter als verwarming. Alhoewel koelen zijn belangrijkste functie is, is een aangename warme lucht in de winter ook wel fijn.‘Een belangrijk stuk comfort voor het welzijn’

De airco’s zijn inmiddels mijn beste vrienden geworden. Voor mij het is het van medisch belang, en straks een belangrijk stuk comfort voor het welzijn.

‘Noem mijn naam, misschien krijg je korting’Mocht je interesse hebben in een inbouw airco, de kosten vallen reuze mee. Je hebt ze al voor ca. 1500 euro per stuk incl. inbouw. Je hebt er jarenlang zóveel comfort van, zeker tijdens hittegolven. Noem mijn naam, misschien krijg je korting.

Ondanks de airco’s droom ik toch vaak van een koel voetenbad…

Bron foto: PXhere

Schrijf een reactie