Het douchen wordt erg problematisch, het water is te warm

Het werd me steeds duidelijker dat gewoon douchen er niet meer in zit. Niet alleen het warme water waar ik in sta doet pijn aan m’n voeten, maar ook de stoom van de douche maakt de badkamer – logisch – warmer.

Daarbij geeft de douchemat afschuwelijke pijn aan mijn voetzolen, en zelfs een zacht dik opgevouwen badlaken handdoek doet het niet veel beter. Hoe ga ik dat oplossen?‘Een gewone douche geeft ook te warm water’

De badkamer verbouwen is een megaklus, maar daar is mijn probleem niet mee opgelost. Want bij een gewone douche zal ik ook te warm water over m’n voeten krijgen en in staan.

Dan maar voorover buigen

Op een wanhopige ochtend ga ik klooien om m’n voeten uit het ligbad te houden. Ik schuif m’n voeten onder het ligbad, waarbij ik voorover buig, de douchekraan aanzet en de douchekop op m’n hoofd richt. Ik kreeg wel rugpijn, maar dat nam ik maar voor lief.

‘Een superdikke yogamat en zacht badlaken’Maar er moest nog meer schoongeboend worden, en op die plekken kwam nu geen stromend water. Bij het verder klooien werd het één groot waterballet, zelf mijn tranen vloeide. En Jerry was weer de klos om alles op te ruimen.

Nieuwe snelle procedure uitvinden

Dit moest anders, en dat werd het ook. Ik kocht een superdikke yogamat als badmat, met daarbovenop een zacht badlaken om m’n voetzolen te beschermen. Alle flesjes, potjes en handdoeken moesten met militaire precisie binnen handbereik klaarstaan.

Verliefd. Hij blies haar naam in het badschuim.’
– Van Kooten en De Bie

Voordat ik mijn doucheprocedure begon checkte ik alles zorgvuldig. Ik wilde zo min mogelijk stappen maken om zo snel mogelijk te douchen/wassen. Voordeel was dat de water- en energierekening zichtbaar daalde.

Ventilator op de voeten

Dit lukte allemaal prima in het begin van het jaar. Maar toen brak de lente aan, met al vroeg hete dagen in april. De badkamer ligt op het zuiden, dus was het vroeg in de ochtend al 22+ graden. Mijn trucjes werkte alleen in een koude omgeving. Dus wat nu?

Zoals overal in huis, sloot Jerry ook in de badkamer een ventilator aan, gericht op mijn voeten bij het ligbad. Qua elektra niet 100% verstandig, maar ik had geen andere optie.‘Met de ventilator gericht op mijn natte voeten, heerlijk’

Tijdens het douchen blies de ventilator op mijn natte voeten en enkels, een heerlijk gevoel. Maar op de lange termijn was deze kou niet verstandig op de natte huid van m’n voeten. Maar ook hier had ik geen andere optie.

Waterstraal over m’n ruggengraat

Kortom, tot aan m’n 1e amputatie heb ik op deze bizarre manier ‘gedoucht’, bij elkaar 2,5 jaar. Ik kijk reikhalzend uit naar het moment dat ik weer een waterstraal van boven naar beneden over m’n ruggengraat voel lopen.

Schrijf een reactie