Gezegdes over voeten, benen en lopen – heerlijke zwarte humor

Inmiddels weten mijn vrienden het; ik hou van zwarte humor, spreekwoorden en gezegdes over mijn voeten aandoening en uiteindelijk amputaties. Ze moeten wel goed getimed zijn en met respect geuit worden, dat wel.

Door de jaren heen hebben mensen tegen mij wel eens verschrikt een spreekwoord gebruikt die op mijn situatie van toepassing was. Maar ik lag direct in een deuk, tot grote opluchting voor hun.‘Veel zijn toepasselijk bij mij’

Hieronder een overzicht van toepasselijke gezegdes en spreekwoorden over voeten, benen en lopen. Het zijn er veel, en veel zijn zeer toepasselijk in mijn situatie…

Overzicht gezegdes en spreekwoorden

‘Velen beseffen de onzin van een gezegde wel, maar zijn niet in staat het te weerleggen.’
– Georg Christoph Lichtenberg, Duits filosoof en satiricus (1742-1799)

2 gedachten over “Gezegdes over voeten, benen en lopen – heerlijke zwarte humor”

  1. Donkere zwarte humor kan het beste gemaakt- en gesnapt worden, door mensen die juist veel respect hebben voor het onderwerp van zwarte humor… 😊

    Beantwoorden

Schrijf een reactie