Dan maar aan de slag met de huisarts met ‘off label’ medicijnen

Bovenstaande foto laat een dieptepunt zien tijdens een hittegolf in augustus 2017. Vuurrode en afgrijselijk pijnlijke voeten die ik alleen wat kon koelen met wind en water.

Al vanaf 2016 heb ik nauw contact met mijn huisarts over mijn hete voeten. Tussen zowel de alternatieve als reguliere behandelingen door, heb ik veel met hem overlegd en diverse medicijnen uitgeprobeerd.

Een overzicht van de medicijnen die we geprobeerd hebben:

Periode
Medicijn
Resultaat
Jan 2016
Lidocaïne en Emla crème
Geen effect
Jan 2016
Aspirine / Ascal
Werkt als pijnstiller (en bloedverdunner)
Feb 2016
Teveel bijwerkingen, erg ziek, geen effect
Mei 2016
Codeïne
Teveel bijwerkingen, geen effect
Nov 2106
Celecoxib
Teveel bijwerkingen, erg ziek
Apr 2017
Metoprolol / Propranolol
Atenolol
erg ziek, benauwd, geen effect,
Atenolol werkt door vaatvernauwend effect
Juni 2017
erg ziek, daarna plotseling verlamming
Jan 2018
Weer geprobeerd, niet geslaagd

Verwijzing na verwijzing na verwijzing

Bijna niets hielp, behalve de Atenolol. Die had ik in principe niet nodig voor m’n bloeddruk, maar ik had wel baat bij de bijwerking ‘koude voeten’. Dat gaf wel het inzicht dat alles wat vaatverwijdend werkt, bij mij hitte (‘flares’) geeft.

‘De kunst van vele artsen bestaat in het vertrouwen van hun patiënten.’
– S. Baer-Oberdorf, Duits aforist (1870-1940)

In deze periode had ik wisselend alternatieve en reguliere consulten lopen. Maar ik heb alles losstaand gedaan, anders wist ik niet of iets wel of niet werkte.

Waar hij me ontzettend mee heeft geholpen zijn de verwijzingen naar alle therapeuten en artsen die ik had gevonden. Maar al met al werd het voor hem ook steeds ongrijpbaarder.‘Voor de huisarts werd het ook steeds ongrijpbaarder’

Deze huisarts kende mij pas een half jaar (2015). Ik geloof dat het recept voor de Capsaïcine crème het eerste recept was. We hebben enkele aanvaringen en meningsverschillen gehad, maar juist daarom begrijpen we elkaar nu des te beter.

Zie hier een compleet overzicht van alle medicatie, therapieën en supplementen.

Schrijf een reactie