Ik kan ze niet meer aanzien, ik haal alle vakantiefoto’s van de muren!

Voordat ik Jerry leerde kennen had ik al veel van de wereld gezien. Gelukkig bleek Jerry net zo reislustig als ik, dus hebben we samen al vele reizen en cruises gemaakt. We hebben geen huisdieren of kinderen, dus van wie moet je dan foto’s op de muur hangen? Juist, jezelf.

Vooral uit trots en terugblikken op prettige herinneringen, hangt ons huis vol met foto collages van onze reizen. Niet alleen met onze eigen hoofden erop, maar ook eigen foto’s van indrukwekkende uitzichten, zonsondergangen en cruiseschepen.‘Toen was ik wél gelukkig…’

Herinneringen deden pijn

Omdat ik in 2017 zo verslechterde en me voelde wegglijden, werden de foto’s op de muur voor mij pijnlijk om naar te kijken. Tijdens mijn donkere momenten dacht ik:

  • ‘die tijd komt nooit meer terug’
  • ’toen was ik wél gelukkig
  • ‘zo slank word ik nooit meer’
  • Al die foto’s uit ’the good old days’ van de muur verwijderen, zou een opluchting zijn!’

Brein shiften

Maar bij dit gevoel, kreeg ik al snel een protest vanuit mijn eigen brein. Ik realiseerde me dat ik mezelf zat te saboteren. Aan de ene kant zo trots op de gemaakte reizen, en aan de andere kant verdrietig als ik er naar terugkijk. Hoe zit dat?‘Dat laat ik niet verpesten!

Al die foto’s zijn van reizen die ooit dromen zijn geweest, die Jerry en ik samen hebben laten uitkomen. Dat laat ik niet verpesten!

‘Tegenwoordig gaan de mensen op vakantie naar oorden waar je vroeger alleen kwam als schipbreukeling.’
– Doug Larson, Amerikaans auteur (1950-)

Ik besloot mijn brein te ‘shiften’, waarmee ik het de opdracht gaf om me juist weer gelukkig te voelen als ik naar de foto’s keek. Dit deed ik met woorden als:

Dankbaarheid. Bijzondere ervaringen. Samen zijn. Gezelligheid. Op ontdekking uit. Prachtige locaties. Historische plekken. Lieve mensen. Gepamperd worden. Comfort. Luxe. Vrijheid. Zon. Onbezorgd. Genieten. Winkelen. Lekker eten.

Oude dromen opnieuw laten uitkomen

Dus nee, ik ga die uitgekomen dromen niet van de muur halen. Ik ga de foto’s juist wéér bekijken als toekomstige droom om wéér uit te laten komen! Met deze ‘shift’ kwam er een enorme kracht in mij naar boven. Enkele woorden uit die krachtenbron:

Liefde. Geborgenheid. Geluk. Veiligheid. Succes. Vriendelijkheid. Mazzel. Kracht. Stabiliteit. Uitblinkend.
En vooral verantwoordelijkheid.

  • Dus mijn taak om weer op m’n pootjes terecht te komen was ineens een stuk helderder geworden.
    Hup, aan het werk daarmee!
2012, Formal Night op de Crown Princess (onze huwelijksreis)

Schrijf een reactie