Van stevige gympen naar badslippers met schuimverband

De overstap van mijn stevige stoere gympen naar deze badslippers bekleed met schuimverband is niet in een week gebeurd. Ik hield altijd van goede kwaliteit gympen, licht, soepel, zacht en flexibel. Het liefst Saucony, met breedtemaat zodat m’n voorvoet voldoende ruimte had.

Op dat gebied zorgde ik altijd goed voor m’n voeten. Samen met de juiste katoenen sokken, was dat voor mij de beste combinatie voor een lekkere lange wandeling waar dan ook.‘Bij warm weer kon ik mijn gympen niet meer aan’

Sandalen

Maar toen de klachten begonnen in 2011, kon ik bij warm weer op een gegeven moment m’n gympen niet meer aan. Omdat ik niet zonder sokken in gympen kan lopen, ging ik over op sandalen. Dan wel van Ecco, want anderen hadden scherpe randjes of harde zolen.

‘Zachte teenslippers met een dikke zool’De dames in de Ecco winkel leerde mij steeds beter kennen. Bij de nieuwe collectie wilde ik direct mijn favoriete model uitproberen. Maar dan waren de randjes te scherp, de schuifjes te hard, de zool te grof of liepen ze te lomp. Er was altijd wat.

Teenslippers

Okt 2019, een wond door schuring van m’n teenslipper

Gelukkig vond ik online zachte slippers met een dikke zool, waar ik direct 3 paar van heb gekocht. Alleen werden m’n voeten steeds dikker, dus bestelde ik 2 maten groter.

Op een gegeven moment gingen de banden alsnog schuren. Dus heb ik die beplakt met zacht verband. Dit ging een tijdje goed, tot ik daar schuurwonden kreeg. De huid was inmiddels erg teer geworden, waardoor aanraking of schuring de huid stuk maakte.

De badslippers van Jerry

Op blote voeten zou ieder friemeltje op de grond voelen als een punaise. Omdat ik zo lang mogelijk wilde blijven lopen, moest ik wat anders verzinnen.

Ik zag Jerry’s badslippers staan, en dacht ‘die zijn van mij’.

‘Ik kon nu alleen nog maar schuifelen’De bovenkant bekleedde ik met gaasverband voor een zachte rand, zonder teveel druk. Het zag er niet uit, maar werkte als een tiet. Alleen kon ik nu alleen nog schuifelen. Op zich ‘beter’, omdat ik dan minder druk voelde op m’n wreven.

Het schuimverband

Maar ook dit hield ik maar een paar weken vol. Want al snel was duidelijk dat de zolen te hard waren. Ondertussen verslond ik schuimverband bij de vleet, waarbij ik in een creatieve bui de badslippers heb bekleed.

‘Je weet dat je oud wordt als men je een compliment maakt over je nieuwe krokodillenleren schoenen en je loopt op blote voeten.’
– Joan Rivers, Amerikaans humoriste (1933-2018)
Juli 2020, de badslipper moet open zijn met schuimverband op de zool

Trappen lopen was met deze badslippers wel lastig. M’n voet opliften ging nog redelijk, maar bij de trap afgaan, gleed regelmatig de badslipper van m’n voet. Dat waren minder leuke momenten.

De laatste creatieve fase

Tijdens mijn herstelperiode na de 1e amputatie, stootte ik mijn middelste linkerteen tegen de rand van het bed, met een ernstige wond op de bovenkant van die teen als gevolg. Hier heb ik verschrikkelijk veel pijn van gehad.

Omdat ik toch een kleine ‘transfer stap’ met m’n linkervoet moest maken, heb ik de bovenkant van de badslipper losgehaald, waardoor ik nu alleen op het voetbed sta.

Gelukkig is dit de laatste fase van de pijn en geïmproviseerde slippers en sandalen. Straks kan ik weer lekkere stoere gympen aan.

Schrijf een reactie