Lucy Ball en de Golden Girls laten me de pijn en wanhoop vergeten

Niet alleen Jerry, maar ook de series van Lucy Ball en de Golden Girls kunnen mij laten schaterlachen. Sowieso ben ik gek op de jaren ’50, en doet Lucy Ball mij altijd aan m’n eigen moeder (zie onder) denken.

De Golden Girls vond ik geweldig door de – voor die tijd – actuele onderwerpen die open werden besproken. En natuurlijk de locatie: Miami, Florida. Wat een teleurstelling toen ik erachter kwam dat deze show in Los Angeles, CA werd opgenomen!‘Ik heb echt alles op DVD’

Lachen verruimt en ontspant je geest

Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen gezond is. Ook daarom vind ik deze series zo’n een waardevolle afleiding. Inmiddels heb ik alles, maar dan ook echt alles, op DVD én digitaal én in de cloud.

Het lijstje wat mij laat schaterlachen kan ik aanvullen met Toon Hermans, André van Duin, Jochem Myjer en Guido Weijers.

‘Humor is de zwemgordel op de rivier van het leven.’
– Wilhelm Raabe (Duits romanschrijver (1831-1910)

Ook één van mijn favoriete komische TV-serie is ‘3rd Rock From the Sun‘ uit de jaren ’90. Er zijn maar weinig sitcoms die mij aan het lachen krijgen, maar bij ‘3rd Rock’ lig ik compleet in een deuk. Vooral door de onverwachte ontwikkelingen en humor zit ik écht even in een andere wereld.

Uit het dal

Tijdens moeilijke momenten zet ik dus vaak een video op of kijk op Youtube, waarvan ik al weet dat ik ga lachen. De humor – ook al zie ik het voor de vijfde keer – laat me mijn uitzichtloze situatie vergeten. Het voelt alsof ik dan uit het dal wordt getrokken.‘Slechte timing is voor mij een ‘no go’

Soms probeer ik wel eens wat anders, maar als mijn mondhoeken al snel naar beneden zakken, of ik ga me irriteren aan een slechte timing, is het voor altijd een ‘no go’.

Humor overwint alles

Dankzij de vele Mastermind trainingen, seminars, cursussen en weekenden van de afgelopen jaren, heb ik ervaren wat humor met je energie doet. Zowel met je innerlijke, als wat je uitstraalt naar buiten. Mijn vader zei altijd ‘Humor en liefde overwint alles’.

‘Humor is mij met de paplepel ingegoten’Humor is met de juiste timing ontwapenend, waardoor het waardoor het helend werkt. Veel mensen noemen mij een ‘positivo’, maar dat dekt mijn lading niet. De kracht van humor, ook de zwarte variant, is mij met de paplepel ingegoten, wat ik graag als middel inzet om er beter van te worden. Zowel bewust als onbewust.

Zoveel mogelijk de vibraties hoog houden

(Gepaste) humor breekt ook het ijs in lastige situaties. Hierdoor kan de sfeer ineens omslaan naar positief wat voor iedereen voelbaar is.

Dit wil niet zeggen dat als ik zit te schaterlachen door een komiek, ik me daarvoor slecht voelde. Er hoeven voor mij geen redenen te zijn om humor op te zoeken. Voor mij is het een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven, om de vibraties zo hoog mogelijk te houden.‘De onzichtbare maar voelbare kracht van mijn ouders’

Uit diepe dalen

Humor creëert positiviteit, lieve mensen om je heen en vooral mogelijkheden die zomaar in je schoot geworpen kunnen worden. Ik ben dankbaar dat ik deze onzichtbare, maar o zo voelbare kracht van mijn ouders heb meegekregen. Ondanks mijn huidige misère sleept humor mij uit diepe dalen, en zal het mij straks helpen met het opnieuw leren lopen. Net zoals 55 jaar geleden.

1955, mijn ouders Rie en Wim Lippens in een sketch op toneel, lijkend op Lucy Ball

Schrijf een reactie