Ik ben gezegend met veel vrienden. Daaromheen heb ik ook nog een groot netwerk van lieve mensen, inclusief warme online contacten. Het aantal uitnodigingen die ik van ze heb ontvangen voor ‘uit etentjes’ is ontelbaar. Als ik wil, kan ik iedere dag ergens anders eten.

Geïnteresseerd in mijn verhaal

Niet iedereen weet dat ik in een airco gevangenis leef, en dat hoeft ook niet als je gezamenlijke interesse stamboomonderzoek is. Maar zodra de gesprekken persoonlijker worden, en door de gezellige klik een uitnodiging volgt om elkaar te ontmoeten, moet ik wel met m’n billen bloot.‘Soms hou ik m’n verhaal lekker vaag’

Het valt mij op dat ze allemaal erg geïnteresseerd zijn in mijn verhaal. Ze leven mee, en vragen of ik ze op de hoogte wil houden. Nu vertel ik mijn situatie alleen aan mensen waar ik me goed bij voel. Als dat niet zo is, hou ik m’n verhaal lekker vaag: ‘Iets met zere voeten, maar dat gaat wel weer over’.

Hun boosheid temperen

Ik waardeer het enorm dat mensen zo meeleven en geïnteresseerd in mij zijn. Maar ik vond het ook niet fijn om steeds slecht nieuws te brengen, wat helaas de realiteit was.

‘Ik begreep het zelf ook niet altijd’Daarbij kwam het vaak voor dat bij slecht nieuws enkele van hen (terecht) boos werden op de artsen, maar dan tegen mij. Met als gevolg dat ik die arts dan weer begon te verdedigen. Een onbewuste reactie, wat me achteraf heel veel energie kostte.

Focus op fijne dingen

Ik waardeer het ontzettend dat ze meeleven, maar ik kan er ook niets aan doen dat er fouten worden gemaakt. Het is vooral dat ik de ellende niet steeds wil herhalen. Ik wilde me juist focussen op hele andere dingen waar ik blij van werd.

Als je dit leest, voel je dan alsjeblieft niet aangesproken! Iedereen die geïnteresseerd is in mijn verhaal, draag ik een warm hart toe. Het is juist mijn eigen boosheid die ik wilde dimmen. En dan helpt het niet om in diezelfde energie te blijven.

Hollywood scenario

Als alles straks achter de rug is en ik mijn leven weer terug heb, hoeft niet iedereen te weten dat ik dubbelzijdig ben geamputeerd. Want ‘read my lips’: Als ik mettertijd voorbij kom lopen in een lange broek, zal je het niet eens aan me zien dat ik twee protheses heb.‘Hollywood scenario met vele cliff hangers’
‘Wat je aandacht geeft groeit.’
Yolanda Lippens

Deze website heb ik daarom gemaakt voor mensen die mijn geschiedenis niet kennen, en vragen wat er met me is gebeurd. Ik zal misschien voor een enkele ‘die vrouw met 2 protheses‘ zijn, maar ik wil niet m’n ‘Hollywood scenario met vele cliff hangers’ steeds opnieuw vertellen.

Verwerkingsproces

‘Ik bel ze, of app foto’s, audio’s en video’s Het opschrijven van alle gebeurtenissen sinds 2015 doet wel iets met me. Alles op een emotioneel rijtje zetten is wel fijn. Schrijven is namelijk mijn ultieme passie. Bovendien komen er nog wat staartjes aan, die ik uiteraard ook zal publiceren.

Natuurlijk blijf ik mijn warme kring persoonlijk updaten, want zodra ik belangrijk nieuws heb, bel ik of app ik ze foto’s, audio’s en video’s. Of we maken een babbeltje over het weer, het nieuws, of hoe het bij hen gaat. Zoals een fijne vriendschap ook hoort te zijn.

Schrijf een reactie